måndag 25 februari 2008

Tom Cruise versus Hitler














Tom Cruise spiller i sin nye film Valkyrie nazimotstanderen Claus Schenk Graf von Stauffenberg som førsøkte å sprenge Hitler, men mislyktes og ble det man i dag kaller en folkehelt. Tom Cruise er ikke bare hovedrolleinnhaver av filmen, men også produsent. Og man kan vel si at Tom forsøker å legge personlige midler og vinning i prosjektet.
For eksempel nekter Tyskland å annerkjenne scientologikirken som kirke, til Toms ergelse.
Stauffenbergs nålevende sønn har uttalt sin skepsiss til Tom Cruise tolkning av hans far, da han mener å ha hørt at denne amerikan er liten av vekst, eller som han uttaler i et intervju
" I`ve heard he is quite small".
Han er heller ikke overbevist om at det finns en galaktisk hersker som landet sine romskip på jorden for 75 millijoner år siden.

Tom Cruises mistolkning av ordet fiction i science fiction påvirker ikke hans talent for den smukke tale, og han sammenlignes blant annet med Goebbels, som også hadde evnen til å engasjere og lede ett helt folk. Blant annet avslutter Tom Cruise en scientologikonferanse med ordene "lets clean this place up".

Sciencefictionforfatter L.Ron Hubbard grundla scientologi kirken 1950, 5 år etter andre verdenskrig slutt. Under krigen var L.Ron Hubbert i tjeneste i den amerikanske marinen og hadde hovedansvaret for en U- båt ved navn USS-PC-2809.


Inga kommentarer: